Vacancies

Afstudeerstage ‘grondgedrag van uitgedroogde klei langs de Maas @ Arcadis

Afstudeerstage ‘grondgedrag van uitgedroogde klei langs de Maas @ Arcadis

Welke critical state lijn hoort er bij uitgedroogde klei en hoe beïnvloedt dit macrostabiliteit?

Wat ga je doen?

Binnen Arcadis zijn we opzoek naar een afstudeerstagiair(e) die binnen onze adviesgroep Waterveiligheid aan de slag gaat met een onderzoek. Tijdens deze afstudeerstage bestudeer jij de sterkte eigenschappen van sterk uitgedroogde kleisoorten aan de hand van nieuwe inzichten in grondgedrag. Uit een landelijk onderzoek naar de sterkte in de onverzadigde zone, blijkt dat die afwijkt van grondgedrag volgens SHANSEP. Het onderzoek spitst zich toe op een praktijkgeval, namelijk de zuidoever van de Maas tussen Cuijk en Ravenstein (nromtraject 36-2), waar al veld- en laboratoriumonderzoek is uitgevoerd.

De hoofdvraag van dit onderzoek is als volgt: ‘Wat is de invloed op macrostabiliteit van de nieuwe inzichten in grondgedrag?’

Deelvragen daarbij zijn:

  • Welke methodes zijn er voor het bepalen van het specifiek volume? Dit is een parameter waarmee de sterkte geclassificeerd kan worden. In de Schematiseringshandleiding macrostabiliteit versie 3 (SH macro 3.0) staat nu alleen v = 1+e. Het zal natuurlijk afhangen van wat dit in potentie op kan leveren of hier wat meer of minder energie ingestoken zal gaan worden. In de SH macro 3.0 staat dat je er niet mee kan rekenen, maar welk inzicht verschaft dit getal?
  • Wat is de critical state sterkte van de klei in de dijk en in de deklaag tussen Cuijk en Ravenstein langs de Maas? Onderzoek van Ponzoni wijst uit dat per klasse van specifiek volume er een sterkte kan worden bepaald.
  • Hoe hoog is de ongedraineerde schuifsterkte (su)? Daartoe dient de su bepaald te worden uit de sonderingen volgens bijlage E.7 van de SH macro 3.0. Er zijn voldoende sonderingen, er kan gewerkt worden met conservatieve Nkt en er is een Nkt o.b.v. lab testen in proefvelden met sonderingen.
  • Welke uitkomsten hebben de stabiliteitsberekeningen als gebruik wordt gemaakt van de su in plaats van ongedraineerde schuifsterkte ratio en phi waarde?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Arcadis en met ondersteuning van Deltares en het waterschap Aa en Maas. Geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder!

Wat vragen wij?

Voor deze afstudeerstage vragen wij het volgende:

  • Je hebt interesse in waterveiligheid;
  • Je bent een WO student(e) in het laatste jaar van je studie, en je volgt bij voorkeur de track Geo-Engineering (of vergelijkbaar) en bent bekend met SHANSEP en critical state soil mechanics;
  • Je bent bereid om één dag per week te reizen, bijvoorbeeld van Delft naar Arnhem en weer terug;
  • Je bent beschikbaar vanaf september 2020.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.  
 
Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen. Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collega’s beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part. Veel stagiairs/afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, campus recruiter, via telefoonnummer +31 6 1125 1821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via deze site: https://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/afstudeerstage-grondgedrag-van-uitgedroogde-klei-langs-de-maas-45002/.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           Reden sollicitatie
•           Maximale reisbereidheid
•           Beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           Taalbeheersing

Comments

Log in to read and post comments

Our main sponsors