Vacancies

FUGRO - Afstuderen op het bezwijken van onderloopsheidschermen


Graduation Project


Bij Fugro Waterbouw ontwerpen we zo duurzaam mogelijk; hier hebben we jou bij nodig!

Fugro Waterbouw is een jong en dynamisch team van veel mensen, wij werken nauw samen met partijen uit de waterbouwsector, wij ontwerpen en beoordelen, bouwen nabij, versterken dijken en leggen waterkeringen aan. Met slimme innovaties doen wij dit zo efficiënt mogelijk.

De groei van kanaaltjes onder een dijk (piping) is één van de problemen waar dijken op versterkt worden. Dit doen we met kwel- of heaveschermen. In Nederland gebruiken we hiervoor ontwerpregels die maar een deel van het bezwijken beschreven. De veiligheidsbenadering hiervoor is zeker niet sluitend. Wellicht maken we in Nederland een dijkversterking hierdoor soms nodeloos duur, of, maken we ze juist niet veilig genoeg.

Maar hoe gaat het bezwijken dan werkelijk? Welke processen moeten daarvoor plaatsvinden? Welke grondeigenschappen spelen daarbij een rol? Hoe kunnen we die het beste bepalen? Hoeveel zand kan er veilig ‘uitstromen’ voordat de dijk doorbreekt? Hoe lang duurt dat? Ontwerpen we onze schermen met oversterkte of valt dat wel mee? Hier ligt een heel onderzoeksveld te wachten op een slimme student. Ga jij het voortouw nemen in een betrouwbaar ontwerp van dijkversterkingen? 

Maatwerk op het onderwerp wat jij interessant vindt, is uiteraard altijd mogelijk! 

OP ZOEK NAAR EEN LEUK, UITDAGEND EN TECHNISCH AFSTUDEERPROJECT? Neem contact op met Ben Rijneveld: b.rijneveld@fugro.com

Fugro biedt uitgebreide mogelijkheden in deskundige teams en uitdagende projecten.

FUGRO.COM/CAREERS

Comments

Log in to read and post comments

Our main sponsors