Vacancies

Fugro - Afstuderen in bezwijken van heaveschermen

Bij Fugro Waterbouw ontwerpen we zo veilig mogelijk; Hier hebben we jou bij nodig!

Fugro Waterbouw is een jong en dynamisch team van veel mensen, wij werken nauw samen met partijen uit de waterbouwsector, wij ontwerpen en beoordelen, bouwen nabij, versterken dijken en leggen waterkeringen aan. Met slimme innovaties doen wij dit zo efficiënt mogelijk.

Vaak worden kwel- of heaveschermen toegepast als versterkingstechniek tegen het uitspoelen van zand (piping). De ontwerpmethode is echter achterhaald: slechts één van de deelmechanismen die tot falen leidt, wordt beschouwd. Het daadwerkelijk onder een scherm doorgroeien van een pipe hebben we in Nederland niet in de vingers. Hierdoor worden er schermen ontworpen met een overkill aan veiligheid. 

Het beter begrijpen van het falen van een scherm kan onze ontwerpen realistischer, goedkoper en minder overlastgevend voor de omgeving maken. Maar hoe zit die faalboom eruit? Wanneer gaat er daadwerkelijk een pipe onder een scherm door. Hebben we daarvoor de kennis al in huis of zijn praktijkproeven nodig? En hoe ziet die proef er dan uit? Dit afstudeeronderwerp bestrijkt een complete blinde vlek in waterkeringenland. Kun jij Nederland verder helpen? Maatwerk op het onderwerp wat jij interessant vindt, is uiteraard altijd mogelijk!

Op zoek naar een leuk, uitdagend en technisch afstudeerproject? Neem contact op met Ben Rijneveld: b.rijneveld@fugro.com

Fugro biedt uitgebreide mogelijkheden in deskundige teams en uitdagende projecten.

fugro.com/careers

Comments

Log in to read and post comments

Our main sponsors